top of page

Свръхгрижовните родители със сигурност не успяват да се справят успешно в ролята си да възпитат самостоятелни, можещи и знаещи деца. Вярно е, че родителството има някои класически принципи, които остават постоянни във времето, но въпреки това, нуждата от актуална информация, нови съвети и полезен опит, споделен с останалите, остава на първо място като важност и значимост за развитието на семейството, взаимоотношенията, нагласите и нуждите в ежедневието.

СЛЕДРОДИЛНА ДЕПРЕСИЯ | talks.

Понякога, ние, женитe, смятаме себе си за уверени същества, чиято психика и физика не могат да бъдат сломени.

 

Но не винаги такъв е случаят особено когато станем майки за първи път или попаднем в затворена стая, без обкръжение, заобиколени от тишина, бебешки плач, десоциализация и липса, вътрешна празнота и несигурност, страх - какво ще се случи оттук-нататък, какво да направя, искам обратно стария си живот, не мога да се грижа за себе си и детето си, имам нужда от помощ.

 

Следродилната депресия е срещана при 80% от жените в първите няколко седмици след раждането на детето. Майката се чувства тъжна, неразбрана, притеснена, уморена, раздразнителна. Това е нормално, но ако тези симптоми и често други придружаващи към тях, не отминат и отшумят бързо, тогава говорим за проблем, който има нужда от лечение и решение.

Untitled design - 2023-01-18T173731.522.png
Brown Gold Beige Return to Sender Quote Instagram Post (14).png

ОБРАТНО НА РАБОТА | talks.

Със сигурност адаптацията от две години вкъщи, в майчинство, в социална изолация, има нужда от време, за да се активира и във вашето ежедневие. Всичко ще бъде наред! Така е, но не винаги.

 

Страхът понякога взима превес над ситуацията и в главата ви се появяват мисли, като: - Ще се справя ли като майка, ако отново се върна на работа? - Какво ще си помисли детето за мен? Сигурно си мисли, че съм го изоставила. - Ще се справя ли обратно на работа със своите професионални ангажименти и задължения? - Как ще приеме моят мъж идеята отново да се върна на работа? - Кой ще ми помага с детето, ако няма кой да го гледа, не е прието на ясла или детска градина? Ами сега? - Ще изгубя ли себе си, връщайки се отново на работа. - Страх ме е. Не съм готова отново да се върна на работа. Искам обратно вкъщи с детето и семейството си.

 

Това проучване ще ви даде ясна представа за вашето лично, индивидуално, психично състояние, ако в близките три години сте родили своето дете, предстои ви да се върнете обратно на работа или вече сте го направили.

Родителството ни учи на толкова много. Учи ни как да бъдем по-уверени в себе си и своите умения, как да бъдем по-търпеливи и да понасяме с широка усмивка трудностите, учи ни как да обичаме и да се грижим за друг живот, по-ценен и от нашия, учи ни да споделяме и да бъдем по-добри във взаимоотношенията си с хората. Децата истински ни показват Света, прост и необикновен, но обикновен в малките жестове, които изпълват ежедневието ни всеки ден - листенцата, природата, детската игра, радост, усмивка, думата "мамо" или "тате",  детския плач и нашата тъга. Родителството ни учи на толкова много неща, които имат начало, но нямат край. Родителството е едно постоянно и щастливо приключение, който всеки човек заслужава да преживее.

Бъдете родител с роля, мисия, цел и идеология - да се развивате, да давате най-доброто от себе си и изграждайте устойчива връзка с децата си. 

СПОРТЪТ И ДЕЦАТА Х iMAX ДЕТСКА ФУТБОЛНА АКАДЕМИЯ

Спортът e от онези здравословни навици, на които задължително трябва да научим децата си, да им създадем усещане за отговорност, здраво тяло, здрав дух и пълноценно ранно детско развитие. В спорта няма ограничения - всяко дете е свободно да избира какво да тренира.

 

Помните ли как, когато бяхме съвсем малки, момиченцата си мечтаеха да станат балерини или да тренират художествена гимнастика, а момченцата искаха винаги да станат футболисти? Това не се е променило и до днес, но живеейки във време на постоянни промени, някои мечти са се видоизменили и са станали не детски, а родителски.

 

Спортът може да промени психологията на цялото семейство - да придобие смисъл, ако родителите активно подкрепят детето си, окуражават го, вдъхновяват го чрез личен пример и му дават нужния кураж да продължава напред, да преследва мечтите си. 

Untitled design - 2023-01-22T004049.229.png
Untitled design - 2023-01-22T004131.192.png

ПЕРИЛНИТЕ ПРЕПАРАТИХ ECOEGG BULGARIA

Замисляли ли сте се как перете дрехите си? Със сигурност не, тъй като за вас това вече се е превърнало в обикновена рутина, обичайно повтарящо се действие, на което не отделяте особено внимание или грижа.

 

Перилните препарати, които използваме в ежедневието си, и не само те крият своите рискове и неприятни сюжети, на които вие може да станете "обитател" и "участник". Но най-важното за нас е, когато избираме перилен препарат за дрехите на децата  и  цялото семейство, да знаем състава - какво съдържа, какви са концентрациите на съставките, какво могат да причинят като страничен ефект.  Статистика сочи, че 30% от населението на Европа през 2017г., страда от някакъв вид кожна алергия.

 

За съжаление в ежедневието си няма как да избягаме и да разпознаваме всички вещества и алергени, които могат да доведат до сериозни проблеми, но можем да направим едно - да се погрижим за своите дрехи и тяхното изпиране с екологичен продукт, който не нанася вреда върху нашата кожа, кожата на децата или цялото семейство.

С ГРИЖА ЗА НОВОРОДЕНОТО Х DR.ISLA

Бебешките мокри кърпички са пръв, верен и най-добър помощник в грижата за новороденото, бебето или детето, когато сме вкъщи, навън, пътуваме или просто искаме да имаме сигурност в неочаквани моменти. Рядко, обаче, се замисляме какво има в състава на даден продукт, който използваме в ежедневието си.

 

Не четем състава на опаковката, а се интересуваме от марката, цената, количеството и броя на продукта, промоционалната му цена или разпознаваемостта му сред останалите родители и майки.

Понякога от амбицията и майчиното си усещане да направим най-доброто за детето си, можем да прекалим с използването на продукти, които да причинят сериозни раздразнения, подсичане, обриви върху детската кожа. Важно е да правим информиран избор, да знаем какво използваме за грижата на своето новородено, бебе или дете, а защо не и на цялото семейство. Ако ние не се погрижим за себе си и за тях, то няма кой друг да го направи.

Untitled design - 2023-01-18T231600.486.png
Untitled design (79).png

С ГРИЖА ЗА ЖИВОТНИТЕ X ЗООМАГАЗИН ZOOMALL

Да имаш домашен любимец може да е забавно и приятно, но е и голяма отговорност. Отглеждането на животно вкъщи може да помогне с изграждането на ценностна система и социални умения у детето и като цяло е позитивно преживяване.

 

Със сигурност да имаш животинче вкъщи може да ни накара да се чувстваме по-щастливи, обичани, по-приятелски настроени, но решението да имаме домашен любимец изисква голяма и обмислена отговорност от наша страна. Не случайно е и твърдението, че, едно куче, например, изисква точно толкова грижа и внимание, колкото едно дете.

В това проучване ще си поговорим повече за нагласите на хората, на семействата с и без деца да имат домашен или домашни любимци вкъщи, ще открием и ще отговорим на различни интересни теми и твърдения, които да анализираме след това, за да открием кои са основните причини за и против домашните любимци у дома, кои са пречките и предимствата, има ли правилен избор - да имаш или да нямаш нов най-добър приятел вкъщи.

.

bottom of page