top of page

СЛЕДРОДИЛНА ДЕПРЕСИЯ | theirtalks

Понякога, ние, женитe, смятаме себе си за уверени същества, чиято психика и физика не могат да бъдат сломени.

 

Но не винаги такъв е случаят особено когато станем майки за първи път или попаднем в затворена стая, без обкръжение, заобиколени от тишина, бебешки плач, десоциализация и липса, вътрешна празнота и несигурност, страх - какво ще се случи оттук-нататък, какво да направя, искам обратно стария си живот, не мога да се грижа за себе си и детето си, имам нужда от помощ.

 

Следродилната депресия е срещана при 80% от жените в първите няколко седмици след раждането на детето. Майката се чувства тъжна, неразбрана, притеснена, уморена, раздразнителна. Това е нормално, но ако тези симптоми и често други придружаващи към тях, не отминат и отшумят бързо, тогава говорим за проблем, който има нужда от лечение и решение.

Untitled design - 2023-01-18T173731.522.png
Brown Gold Beige Return to Sender Quote Instagram Post (14).png

ОБРАТНО НА РАБОТА | theirtalks

Със сигурност адаптацията от две години вкъщи, в майчинство, в социална изолация, има нужда от време, за да се активира и във вашето ежедневие. Всичко ще бъде наред! Така е, но не винаги.

 

Страхът понякога взима превес над ситуацията и в главата ви се появяват мисли, като: - Ще се справя ли като майка, ако отново се върна на работа? - Какво ще си помисли детето за мен? Сигурно си мисли, че съм го изоставила. - Ще се справя ли обратно на работа със своите професионални ангажименти и задължения? - Как ще приеме моят мъж идеята отново да се върна на работа? - Кой ще ми помага с детето, ако няма кой да го гледа, не е прието на ясла или детска градина? Ами сега? - Ще изгубя ли себе си, връщайки се отново на работа. - Страх ме е. Не съм готова отново да се върна на работа. Искам обратно вкъщи с детето и семейството си.

 

Това проучване ще ви даде ясна представа за вашето лично, индивидуално, психично състояние, ако в близките три години сте родили своето дете, предстои ви да се върнете обратно на работа или вече сте го направили.

Untitled design - 2023-01-22T004131.192.png

ПЕРИЛНИТЕ ПРЕПАРАТИХ ECOEGG BULGARIA

Замисляли ли сте се как перете дрехите си? Със сигурност не, тъй като за вас това вече се е превърнало в обикновена рутина, обичайно повтарящо се действие, на което не отделяте особено внимание или грижа.

 

Перилните препарати, които използваме в ежедневието си, и не само те крият своите рискове и неприятни сюжети, на които вие може да станете "обитател" и "участник". Но най-важното за нас е, когато избираме перилен препарат за дрехите на децата  и  цялото семейство, да знаем състава - какво съдържа, какви са концентрациите на съставките, какво могат да причинят като страничен ефект.  Статистика сочи, че 30% от населението на Европа през 2017г., страда от някакъв вид кожна алергия.

 

За съжаление в ежедневието си няма как да избягаме и да разпознаваме всички вещества и алергени, които могат да доведат до сериозни проблеми, но можем да направим едно - да се погрижим за своите дрехи и тяхното изпиране с екологичен продукт, който не нанася вреда върху нашата кожа, кожата на децата или цялото семейство.

Untitled design (79).png

С ГРИЖА ЗА ЖИВОТНИТЕ X ЗООМАГАЗИН ZOOMALL

Да имаш домашен любимец може да е забавно и приятно, но е и голяма отговорност. Отглеждането на животно вкъщи може да помогне с изграждането на ценностна система и социални умения у детето и като цяло е позитивно преживяване.

 

Със сигурност да имаш животинче вкъщи може да ни накара да се чувстваме по-щастливи, обичани, по-приятелски настроени, но решението да имаме домашен любимец изисква голяма и обмислена отговорност от наша страна. Не случайно е и твърдението, че, едно куче, например, изисква точно толкова грижа и внимание, колкото едно дете.

В това проучване ще си поговорим повече за нагласите на хората, на семействата с и без деца да имат домашен или домашни любимци вкъщи, ще открием и ще отговорим на различни интересни теми и твърдения, които да анализираме след това, за да открием кои са основните причини за и против домашните любимци у дома, кои са пречките и предимствата, има ли правилен избор - да имаш или да нямаш нов най-добър приятел вкъщи.

.

bottom of page